Groningerstraat 94

Ledenavonden

Ledenavond 13 april 2010 groot succes!

Ledenavond 13 april 2010 groot succes!

De AHV ledenavond op 13 april jl. in De Schalm is een groot succes geworden. De avond zou om acht uur beginnen en tegen zevenen kwamen de eerste bezoekers al binnen. De Bigband Noordenveld was toen juist begonnen met inspelen en de medewerkers van de AHV waren nog bezig hun stand in te richten.

Om half acht begon de Bigband te spelen en toen was de zaal al voor helft gevuld met bezoekers. Onder belangstelling van ruim 175 bezoekers werd de avond geopend door de voorzitter van de AHV. Hij stelde de ‘spreekstalmeester’ van die avond voor aan het publiek; Bert Naarding. Deze nam in het kort het programma van de avond door en gaf toen ruim baan aan Henk Kersten die een gesprek aanging met negen ooggetuigen uit Assen en omgeving die op het moment dat Nederland in 1940 bezet werd allen pubers waren.

Hen werd gevraagd hun herinneringen op te halen aan de mobilisatie, de bezetting en de uiteindelijke bevrijding. Dit leverde uiteraard zeer persoonlijke verhalen op die nog niet eerder waren verteld en daarom alleen al zeer de moeite van het luisteren waard waren. Tussen de ‘interviews’ door speelde de Bigband Noordenveld muziek uit die jaren en werden op een groot scherm beelden vertoond van Assen uit de jaren ’40-’45.

Na afloop werd er onder het genot van een, door de AHV aangeboden, drankje nog lang nagepraat in het theatercafé van het ICO. Al met al was het een zeer geslaagde avond.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners