Vaart Zuidzijde 71

Jarig in de kelder: 13 april 1945

Jarig in de kelder: 13 april 1945

Op 13 april 1945 werd Gosse Stel uit de Groningerstraat 19 jaar. Hij bracht het eerste deel van zijn verjaardag door in de kelder, terwijl er gevochten werd in en rondom Assen. Het tweede deel van zijn verjaardag bracht hij voor het eerst in bijna vijf jaar door in vrijheid.

Vitrinekast: eten en drinken

Vitrinekast: eten en drinken

'Eten en drinken': in de vitrinekast bij de Asser Historische Vereniging zijn voorwerpen te zien die te maken hebben met dit thema.

Kantoor AHV geopend!

Kantoor AHV geopend!

Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen is ook het kantoor van de Asser Historische Vereniging weer geopend. Natuurlijk zijn er nog wel enkele noodzakelijke maatregelen ter bescherming van zowel bezoekers als vrijwillig(st)ers, maar dat is veel minder erg dan de deuren noodgedwongen gesloten houden.

Kantoor AHV gesloten

Kantoor AHV gesloten

Door de nieuwe lockdown is het kantoor van de Asser Historische Vereniging helaas gesloten. Dit geldt in ieder geval tot en met vrijdag 14 januari 2022. Als de lockdown wordt verlengd, blijft het kantoor daarna ook gesloten.

AHV ontvangt 1900 euro van Rabobank

AHV ontvangt 1900 euro van Rabobank

Archiefvrijwilligsters Wiepie de Geeter en Hanny Thies en voorzitter Louwe Dijkema kregen woensdagmiddag 10 november een cheque van maar liefst ruim 1900 euro! De cheque werd uitgereikt door Ludo Mennes, directeur bij de Rabobank.

© 2022 Asser Historische Vereniging

Partners