Nieuw type lezing in Wijde Blik

AHV 5 maart 2013 - Terwijl belangstellenden voor de interactieve lezing van de AHV de recreatiezaal van verzorgingscentrum De Wijde Blik binnendruppelden, worstelde het presentatieteam met de techniek: de locatiemanager was niet aanwezig want hij had een dubbele afspraak gemaakt.

Nadat in allerijl eigen apparatuur was opgehaald kon de lezing met een kleine vertraging toch beginnen. Het zou een bijzondere presentatie worden. Deze keer niet een gestructureerd historisch verhaal, maar een presentatie met ‘losse’ foto’s over onderwerpen waaraan oudere mensen een herinnering hebben. Het ging hierbij om foto’s over: de school, het station, de kapper, het ziekenhuis, de kerk, enz. Het naar boven halen van herinneringen werd op vakkundige wijze geleid door Ad van der Pennen. Bij de foto’s had Gretha de Wit enkele bijpassende liedje uitgezocht die onder haar leiding door de aanwezigen vrolijk werden meegezongen.

René Hagenus en Rein Bults hadden enkele dagen eerder in de gang naar de recreatiezaal een tentoonstelling ingericht. Het presentatieteam bestond deze keer uit: Ad van der Pennen, Gretha de Wit, Ben Geitenbeek, Kees Venema en Dik Brummel. Alle gebruikte foto’s kwamen uit het archief van de AHV. Deze ‘lezing’ wordt in april nog een keer herhaald in Nieuw Graswijk.