Jaarvergadering goed bezocht

AHV 24 september 2012 - De Asser Historische Vereniging is volop in beweging! Dat is een conclusie die duidelijk getrokken kan worden uit de jaarlijkse ledenvergadering.Bijna 90 leden waren die maandagavond in zalencentrum Van Veen in Witten aanwezig.

Het officiële gedeelte van de avond was snel achter de rug. Alle stukken waren duidelijk en de leden gingen akkoord met het gevoerde beleid. Ook de contributieverhoging met twee kwartjes tot twintig euro, de eerste verhoging in járen, werd zeer positief ontvangen.

Na negen jaar de financiële scepter gezwaaid te hebben, nam penningmeester Hans Mijsbergh afscheid. Hij wordt opgevolgd door Kees van Ee. Ook Theun Vlieger is tot nieuw bestuurslid gekozen. Deze wisseling van de wacht bleek nog maar het topje van de ijsberg. Er is het afgelopen jaar veel gebeurd binnen de Asser Historische Vereniging. Daarom was er deze keer geen lezing, maar werden de leden door voorzitter Erik Appel bijgepraat over alle ontwikkelingen. Een uitgebreide serie foto’s ondersteunde zijn verhaal. De meest opvallende gebeurtenis was de verhuizing van de Stationsstraat (Villa Ebbenerve) naar Vaart ZZ 71 (achter het witte huis; vlakbij de Aubussonhal en de Noorderbegraafplaats). Door het faillissement van het Drents Plateau moest de vereniging in allerijl een nieuw onderkomen vinden. Dit bleek niet gemakkelijk, maar is precies op tijd gelukt. Met vereende krachten is het nieuwe onderkomen ingericht.

Op de foto’s was goed te zien hoeveel leden hun handen uit de mouwen hebben gestoken. Ook dat is een positieve ontwikkeling: steeds meer leden voelen zich betrokken bij de vereniging en laten dat ook zien. De archiefcommissie groeit, de bezoekersaantallen stijgen, de ledenavonden en de excursie worden zeer goed bezocht.

Natuurlijk is niet alles veranderd: de historische quiz is en blijft een geliefd onderdeel van de jaarlijkse ledenvergadering. Bernd Otter presenteerde de quiz, waar de aanwezigen ondanks enkele ‘rafelrandjes’ (er werden onder grote hilariteit per ongeluk enkele antwoorden verklapt in de PowerPoint-presentatie) erg van genoten. Twee mensen behaalden het hoogste aantal punten en na een spannende extra vraag werd Jan Jans winnaar van de historische quiz 2012! De tweede plaats was voor Johan Lutgert en op de derde plaats eindigden mw. H. Wiegman-Dinckgreve en Luc Rengers.