Nieuwe stadswandeling door Assen Oud-Zuid

24 mei 2011 - Assen is een nieuwe stadswandeling rijker: een prachtige wandeling door Oud-Zuid. Deze wijk biedt meer dan genoeg aanknopingspunten voor een interessante wandeling. Net als de andere stadswandelingen van de Asser Historische Vereniging kan deze wandeling nu voor groepen worden geboekt bij de VVV.

 

De opzet van de nieuwe wandeling door Assen Oud-Zuid is na jaren voorbereiding door de Asser Historische Vereniging, nu afgerond door de ervaren stadsgidsen Jan Lagendijk en Bernd Otter en wijkbewoonster Marjory Visser. Er zijn veel wetenswaardigheden over de wijk in verwerkt. Zo weten de gidsen van de Asser Historische Vereniging veel te vertellen over bijvoorbeeld de gewijzigde ligging en naamgeving van de straten, het Weiersloopje dat onder en door de wijk stroomt, sporen van gevallen oorlogsbommen, verdwenen winkels, drukkerijen en fabrieken, de families Collard, Hofstede en Van Lier (die ooit bijna de gehele wijk in bezit hadden), bekende Nederlanders die in de wijk hebben gewoond, de invloed van de Asser architect J.H. van Houten en nog veel meer.

Belangstellenden voor deze prachtige wandeling door onder andere de Wilhelminastraat, Iepenlaan, Parkplein en Oosterhoutstraat kunnen voor meer informatie terecht bij de VVV. Groepen kunnen hier een stadsgids van de Asser Historische Vereniging boeken.