Reint Hofkamp neemt archief Actium in ontvangst.
4 februari 2010 - Directeur Klaas Stol van woningcorporatie Actium (de voormalige SWA) heeft zijn (foto)archief overgedragen aan de zorg van de Asser Historische Vereniging. Actium had er een officiële en feestelijke gebeurtenis van gemaakt. Verschillende medewerkers van het bedrijf waren daarbij aanwezig.

Klaas Stol legde uit wat de reden voor de overdracht was. Elk jaar is er wel een aantal keren vraag naar informatie over de historie van de woningcorporatie. Door het uittreden van medewerkers is in de afgelopen jaren steeds meer ook de kennis over de geschiedenis van het bedrijf verdwenen. Actium is van mening dat zij daardoor steeds minder de geëigende organisatie is historische informatie over het bedrijf te verstrekken. De directeur is ervan overtuigd dat het beheer van het archief nu in goede handen is bij de Asser Historische Vereniging. Met een ferme handdruk nam de coördinator van de commissie collectiebeheer, Reint Hofkamp, het archief in ontvangst. Reint Hofkamp onthulde dat het archief bij elkaar wordt gehouden en dat terstond wordt begonnen met het inventariseren ervan.

  actium overdracht 2 bew.jpg - 93.82 Kb

  actium directeur 1 bew 2.jpg - 48.80 Kb                                                                        actium steen boaz bew 3.jpg - 243.19 Kb